ZONA OPSKRBE ZAGREB - SJEVER
Rezultati ispitivanja vode za ljudsku potrošnju za ožujak 2024. godine
*MDK - maksimalno dopuštena koncetracija
PARAMETAR
|
MJERNA JEDINICA |
MDK*
|
BROJ UZORAKA
|
MINIMALNA VRIJEDNOST
|
MAKSIMALNA VRIJEDNOST
|
BROJ NESUKLADNIH UZORAKA
|
FIZIKALNO-KEMIJSKI I KEMIJSKI PARAMETRI | ||||||
Temperatura
|
°C |
25
|
59 | 6,8 |
15,8
|
0 |
Slobodni rezidualni klor
|
mg/l |
0,5
|
59 | 0,07 |
0,27
|
0
|
Boja | mg/l; Pt/Co skale | 20 | 59 | <5 | <5 | 0 |
Miris | bez | 59 | bez | bez | 0 | |
Okus | bez | 53 | bez | bez | 0 | |
Mutnoća | NTU | 4,0 | 59 | 0,09 | 1,9 | 0 |
Koncetracija vodikovih iona
|
pH jedinica |
6,5-9,5
|
59 |
7,27
|
8,21
|
0 |
Vodljivost
|
µS/cm |
2500
|
59 | 240 | 869 | 0 |
Utrošak KMnO4 | mg/I O2 | 5,0 | 53 | <0,5 | 0,5 | 0 |
Amonij
|
mg/l |
0,50
|
53 |
<0,05
|
<0,05
|
0 |
Nitrit
|
mg/l |
0,50
|
51 |
<0,05
|
<0,05
|
0 |
Nitrat
|
mg/l |
50
|
51 | 5,6 | 20,8 | 0 |
Fluorid | mg/l | 1,5 | 51 | <0,05 | 0,06 | 0 |
Klorid
|
mg/l |
250
|
51 | 8,1 | 42,4 | 0 |
Sulfat
|
mg/l |
250
|
51 | 12,7 | 43,0 | 0 |
Fosfati | µgP/l | 300 | 51 | <40 | <40 | 0 |
Klorit | µg/l | 700 | 5 | <40 | <40 | 0 |
Klorat | µg/l | 700 | 5 | <40 | <40 | 0 |
Natrij
|
mg/l |
200
|
23 | 2,2 | 30,0 | 0 |
Kalij
|
mg/l |
12
|
23 | 0,56 | 3,7 | 0 |
Kalcij | mg/l | 12 | 97,4 | 119,1 | 0 | |
Magnezij | mg/l | 12 | 21,8 | 25,6 | 0 | |
Željezo
|
µg/l |
200
|
23 | <20,0 | 57,6 | 0 |
Mangan
|
µg/l |
50
|
23 | <2,0 |
<2,0
|
0 |
Olovo | µg/l | 10 | 23 | <5,0 | <5,0 | 0 |
Bakar | mg/l | 2,0 | 23 | <0,02 | <0,02 | 0 |
Cink | µg/l | 3000 | 23 | <20,0 | 82,2 | 0 |
Kadmij | µg/l | 5,0 | 12 | <2,0 | <2,0 | 0 |
Nikal | µg/l | 20 | 12 | <3,0 | <3,0 | 0 |
Krom | µg/l | 25 | 12 | <5,0 | <5,0 | 0 |
Aluminij | µg/l | 200 | 12 | <50,0 | <50,0 | 0 |
Ukupna tvrdoća | mg CaCO3/l | 13 | 340 | 408 | 0 | |
Trihalometani - ukupno | µg/l | 100 | 19 | 1,1 | 4,4 | 0 |
Tetrakloreten i trikloreten | µg/l | 10 | 19 | <0,10 | 2,0 | 0 |
MIKROBIOLOŠKI PARAMETRI | ||||||
Broj kolonija na temperaturi od 22°C
|
broj/1 ml |
100
|
56 | 0 | 10 | 0 |
Broj kolonija na temperaturi od 36°C | broj/1 ml | 100 | 56 | 0 | 36 | 0 |
Koliformne bakterije | broj/100 ml |
0
|
56 |
0
|
0
|
0
|
Escherichia coli | broj/100 ml | 0 | 56 | 0 | 0 | 0 |
Crijevni enterokoki | broj/100 ml | 0 | 56 | 0 | 0 | 0 |