Facebook Twitter Youtube
Svjetski dan voda
Svjetski dan voda
Opća skupština Ujedinjenih naroda dan 22. ožujka proglasila je SVJETSKIM DANOM VODA koji se obilježava već 30 godina u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Glavni cilj je usmjeravanje pažnje na važnost vode te očuvanje vodnih resursa i izvora, kao i podizanje razine ekološke osviještenosti i održivog razvoja te skretanje pozornosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Ovogodišnja tema je „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ s porukom da svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju voda i njenom racionalnom korištenju.

Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. je već tradicionalno ugostila učenike četvrtog razreda Osnovne škole Odra na vodocrpilištu Mala Mlaka i u Muzeju vodoopskrbe. Prilikom posjeta učenici su saznali o važnosti vode, razvoju vodoopskrbe kroz povijest te o tome što činiti i kako se ponašati kako bismo zaštitili vodu i očuvali vodne resurse i izvore.

Veselimo se i dolasku učenika 2. i 3. razreda Škole za cestovni promet u Zagrebu koji će svoj Dan otvorene nastave provesti s nama!