Facebook Twitter Youtube
Reakcija na članke objavljene na portalima vezane uz kvalitetu zagrebačke vode

Reakcija na članke objavljene na portalima vezane uz kvalitetu zagrebačke vode

Reakcija na članke objavljene na portalima vezane uz kvalitetu zagrebačke vode
Obzirom na članke objavljene proteklih dana na pojedinim portalima naslova "Znate li što pijete? Zagrepčanin testirao vodu iz vodovoda. Rezultat će vas šokirati!", "Snimka testiranja vode šokirala Zagrepčane: Znamo li što pijemo?" i sl. ovim putem obavještavamo naše korisnike kako nema razloga za zabrinutost.

Rezultati kontrole kvalitete vode u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora koju je od početka 2018. godine provela Služba kontrole kvalitete vode "Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.", kao i rezultati monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju koju su proveli Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i  Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, potvrđuju da je voda za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora zdravstveno ispravna i sukladna uvjetima koji su propisani "Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju" (NN 56/13, NN 64/15, NN 104/17) i „Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe“ (NN 125/17).

Izmjerene vrijednosti kvalitete vode potvrđuju da je voda u vodoopskrbnom sustavu grada Zagreba ne samo zdravstveno ispravna nego i odlične kvalitete. S ponosom ove godine obilježavamo 140 godina vodoopskrbe grada Zagreba, a vrhunska kvaliteta zagrebačke vode neupitna je i za buduće generacije!