Facebook Twitter Youtube
Natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode

Natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode

Natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode
U povodu 140. obljetnice zagrebačkog vodovoda Grad Zagreb, Zagrebački holding d.o.o. te Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. raspisuju javni natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode. Riječ je o sustavu koji se sastoji od čaša, bokala, boce, termo boce, kalupa za led, inovativnog uporabnog predmeta koji služi ispijanju vode, te prateće ambalaže.
Navedeni se niz predmeta treba identitetski i simbolički povezati uz jedinstven prirodni resurs - pitku vodu iz zagrebačkih vodocrpilišta.

Kriteriji po kojima će se radovi pristigli na natječaj ocjenjivati, su izbor ekološki prihvatljivih materijala, ekonomičnost, funkcionalnost, oblikovanje, ergonomičnost, estetika, održivost, izvedivost rješenja, interdisciplinaran pristup radu te mogućnost pojedinačnih aplikacija vizualnih obilježja Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga te Vodoopskrbe i odvodnje.

Na natječaju mogu sudjelovati profesionalni dizajneri – samostalni autori te interdisciplinarni timovi na čelu s profesionalnim dizajnerom. Studenti dizajna mogu se javiti na natječaj mentoriranim radovima.

Oblikovane predmete koristit će gradski i državni dužnosnici te djelatnici i suradnici Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.

Rok za predaju natječajnih radova je 10. prosinca 2018. godine u 16 sati.
 
Natječajna dokumentacija nalazi se ovdje:
 
Foto: Vodosprema Jurjevska je prva vodosprema koja obilježava početak vodoopskrbe grada Zagreba 1878. godine.