Facebook Twitter Youtube
Profil

Profil

7. srpnja 1878. godine stavljen je u upotrebu javni vodovod, a 1892. godine je početak izgradnje kanalizacijskog sustava.

Spajanjem poduzeća Vodovod i poduzeća Kanalizacija 1995. godine nastaje Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. gdje kao takva 2006. godine postaje podružnica u sastavu GRADSKOG KOMUNALNOG GOSPODARSTVA d.o.o.
Od 01.01.2007. Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. ulazi u sastav ZAGREBAČKOG HOLDINGA d.o.o. te u skladu s važećim Zakonom o vodama i Planom podjele društva Zagrebački holding d.o.o. dolazi do odvajanja s osnivanjem novog društva „Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.“, koje kao samostalno društvo postoji od 08.11.2013. godine.

Glavne djelatnosti Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. su crpljenje, kontrola kvalitete, distribucija i isporuka zdravstveno ispravne vode te odvodnja i praćenje kvalitete otpadne vode, kontrola kanalizacijske mreže, kao i gradnja i sanacija vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava te svih objekata vodoopskrbe i odvodnje.

Vodoopskrba i odvodnja pruža uslugu javne vodoopskrbe i odvodnje za područje Grada Zagreba, kao i obavljanje djelatnosti vodnih usluga vodoopskrbe koje obavlja na područjima Samobora, Svete Nedelje i općine Stupnik te usluga odvodnje na području Svete Nedelje i općine Stupnik.

Vodoopskrbom i odvodnjom d.o.o. upravlja Uprava Društva, čiji rad nadzire Nadzorni odbor Društva. Nadzorni odbor odgovoran je Skupštini Društva.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. je mr.sc. Marko Blažević, dipl.ing.

Kontakt:
Ured Uprave
Telefon: 01 6163 102
E-mail: vio@zgh.hr

Organizacijsko uređenje Društva 

Direktni kontakti